fbpx
Emlékmackók

Kézzel készült Emlékmackók

Egy valódi Emlékmackónak különleges feladata van: emlékeztet egy szívünknek kivételes személyre, fontos eseményekre, életünk szép és kellemes pillanataira. 

Üldögélhet az a mackó egy polc eldugott sarkában, vagy akár egy íróasztal kiemelt helyén. Egy biztos, bármikor ránézel, eszedbe fog jutni sok-sok emlék. 

 

Lehet az a mackó öregecske, aki már régóta pajtásod és minden titkod tudója, de lehet akár új, a modern idők szülötte is, a kötődés, a szereteted szövete életre kelti a játékfigurát. Hiszen a te mackód több, mint egy játék és még gyereknek sem kell lenned ahhoz, hogy egy mackót szerethess.

Mi is egy mackó? Egy darab bozontos textil, néhány gombocska, fonalak, töltelék… csupa élettelen anyag. Mitől lesz mégis más? Mitől fogsz rá másként tekinteni? Mitől alakul ki benned olyan szintű ragaszkodás egy mackó felé, ami szinte életre kelti őt?

A törődésed, szereteted, ragaszkodásod… Mert mit is hordoz magában egy mackó? Egy ember akitől kaptad, egy helyszín, egy esemény, évforduló, születésnap, … . Egy láthatatlan kapocs, amely örökre összeköt valakivel, valamiért. 

Egy Emlékmackó nem más, mint szőrmébe csomagolt szeretet. 

A különleges és fontos dolgok kivételes odafigyelést igényelnek!

Az évek során sok-sok mackó született a kezeim között. Mindegyik más és másért fontos. Különböző tekintetek, eltérő karakterek. Ám a visszatérő kérdés majdnem minden esetben megjelenik:

„Tényleg kézzel készíted?”

Amikor valaki azzal a kéréssel fordul hozzám, hogy készítsek neki egy mackót, szívesen meghallgatom a történetét. Örömmel szánok időt arra, hogy megértsem és átérezzem, azt az örömöt, szeretetet vagy akár bánatot és gyászt, amiben a mackó segítségére lehet.  Azt gondolom, hogy manapság sokkal nagyobb szükség van a törődésre és a lelki harmóniára, mint eddig bármikor. Minden és mindenki rohan, állandó a nyüzsgés, amiből csak ritkán tudunk kilépni.

Rengeteg megható és gyönyörű történet részese lehettem már eddig is a mackók által. Értékes emberek pótolhatatlan gondolatai, életek, sorsok, örömök, bánatok.

Egy nagymama, aki unokája születésére készül;

a szerelmes fiatal, aki különleges ajándékot szeretne adni;

az apa, aki társa elvesztése után szeretné megőrizni szeretett felesége emlékét…

Hogyan is lehetne ezt elintézni egy futószalagon gyártott tömegcikkel? Nem vinne rá a lelkem.

Én hiszem, hogy a kézzel készített ajándékoknak varázserejük van.

Összehasonlíthatatlan egy gépiesített, varrodai körülmények között született mackóval. Egy igazi Emlékmackó kinézetét nem egy egyszerű, mindenre ráhúzható szabásminta, vagy egy minőségi alapanyag adja. Sokkal fontosabb az a törődés, amellyel készül. Ehhez pedig kell az idő, a kézi munka, a türelem, az empátia.  De nem baj, ha van egy kis szakértelem és tapasztalat is az ember kezében. 🙂

Sorolhatnám a tényezőket végtelenségis! Mégis egy dolog a legfontosabb: szeretet nélkül nem működik ez sem! 

 

De valószínűleg pont ezért lesz minden mackó egy kicsit más. Mint ahogy minden ember, minden hangulat és élethelyzet is különböző. Így lesz színes a világunk, amelyet magunknak teremtünk!

Iratkozz fel az Emlékmackó hírek értesítőjére

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0