fbpx
Ruhából Emlékmackó

Egy mackó, aki örök emléket őriz

Emléket őrizni sokféleképpen lehet, de különleges módon érdemes

E

Elveszítettél egy számodra pótolhatatlan és kivételes személyt, akit soha nem szeretnél elfelejteni?

E

Érezted a fájó hiányát, amit semmivel nem lehet betölteni? Szeretnéd újra érezni a szeretetét, megölelnéd, éreznéd az illatát?

E

Volt már olyan gondolatod, hogy megállítanád az idő kerekét, vagy akár vissza is forgatnád?

E

Szeretnél feleleveníteni egy régi, kedves emléket, vagy életed fontos időszakát?

Szeretettel gondolni egy kedves családtagra, barátra, egy régmúlt eseményre, pillanatra… Szívet melengető, de sokszor csillapíthatatlanul fájdalmas érzés is.

Eszedbe jutott már valaha, hogy méltó módon őrizd ezeket a szívednek kivételes emlékeket, de nem tudod, hogyan teheted ezt meg?

A hiányt pótolni, nem tudom, de a veszteség feldolgozásban szeretnék segítségedre lenni.

Egy igazi mackókülönlegességet mutatok neked!

Mackókészítőként és tervezőként sok családi történetbe csöppentem az évek alatt, de az én szívemnek legkedvesebb és egyben legmeghatóbb történeteit a Ruhából készült Emlékmackók adják.

Olyan mackók készülnek itt, amit soha senki nem felejt el! Hiszen egy igazi Emlékmackóból csak egy van, és csodálatos feladattal születik erre a világra! Emlékeztet a csodaszép pillanatokra, érzésekre, hangulatokra, személyekre.

Az általad kiválasztott mackót vagy annak ruháját a te elképzeléseid fogom elkészíteni, mégpedig olyan textilek felhasználásával, amit valaki már régen kedvenc ruhájaként hordott és nagyon szeretett.

Milyen alkalomra készülhet Emlékmackó?

Szeretted, családtagod, barátod elvesztésekor.

Gyermekszületésre, babaváró bulira, keresztelőre.

Születésnapra, évfordulóra, ballagásra.

 Esküvőre, leány- vagy legénybúcsúra, válásra, békülésre, vagy csak úgy…

Egy igazi Emlékmackó nem csupán egy sokadik plüssfigura. Egy van belőle, megismételhetetlen és fontos feladata van. Emlékeztetni fog életünk lényeges pillanataira, szeretett családtagjainkra, és ha szomorkodunk, csak rá kell néznünk, máris mosolyt csal az arcunkra. 

 • Születésnapra: kerek évszám vagy akár a 18. év betöltésére, gyerekkori ruhákból,
 • Évfordulóra: házassági évforduló, megismerkedés évfordulója, esküvői  vagy megismerkedésükhöz kapcsolódó ruhákból,
 • Új családtag születésére: első mackó egy kisgyerek életében, a szülők gyerkkori ruhácskáiból,
 • Szeretett családtag elvesztésekor: a távozás, a hiány és a gyász elszomorít, de egy Emlékmackó segíthet a fájó, lelkünket érő sebek feldolgozásában és a feldolgozásban egy régen hordott, rá emlékeztető ruhából,
 • Emlékezetes események megünnepléséhez: legyen bármilyen ünnep (ballagás, esküvő, szerelem, keresztelő, búcsúzás vagy érkezés, megbocsájtás, vagy amit a szívünk fontosnak érez).

Miből készülhet Emlékmackó?

 • Szerkények mélyén, féltve őrzött gyerekruhákból csodaszép mackók születnek. Lehet az egy egészen pici rugdalózó, régi kabát, köntös, vagy akár csak egy darabka, egy minta a kedvenc ruhadarabból.
 • az első ruhácska, amit születés után először viselt gyermeked,
 • a ruhácska, amiben hazahoztad a kórházból,
 • amiben először ment óvodába, iskolába… bármi, aminek jelentősége van,
 • a szeretett nagymama köntöse, kabátja,
 • nagypapa zakója, kedvenc nadrágja,
 • egy pulcsi, egy póló, egy ing, …
 • egy ruha, ami rá emlékeztet.

Képzeld csak el! Mekkora lesz a meglepetés, amikor felismeri azt a ruhácskát látva egy mackón? Micsoda örömöt fogsz okozni, amikor átadod, és rájön, mit is kapott tőled! Benne lesz az illat, az érzés, a gyermekkor emléke. Így lesz egy kedves mackó óriási dolgok őrzője!

Szerezz óriási örömöt gyermeked vagy unokád különleges ünnepére, csempészd vissza régmúlt gyerekkorát és ajándékozz kincsként őrzött meglepetést! Hiszen életünk fontos pillanataihoz méltó ajándék illik!

Egy mackó a szomorú időkben vigasztaló társ is tud lenni.

Egy általad szeretett és nagyra értékelt személy elvesztése mindig nehéz.

Szeretnéd magad mellett érezni, felidézni, a hangját, az ölelését, az illatát, de ez már elérhetetlen.

De egy Emlékmackó számára nem létezik lehetetlen!

Képzeld el! Mackóba varázsolok mindent. Benne lesz az összes szeretet, az ölelés, az illat, a szeretett ember lelkének egy kis darabja, ami mindig ott lehet veled.

Szebbnél szebb, és kimondhatatlanul megható történetek alakultak az évek során a mackók körül, de ezek az igaz mesék állnak a legközelebb a szívemhez. Minden mackónak története van, és egyik sem születik céltalanul. 

Számtalan mackómese született a kezeim között, és mind különleges valamiért. De mindben ott a csoda. A mackó, aki egy örök kapoccsá válik két világ között. Mackó születik különleges medvebőrbe bújtatva, aki figyel és vigyáz rád. Megölelheted, mesélhetsz neki. Egy kis szösszenet a múltból. Mintha ő lenne.

Az imádott nagymama ócska köntöse, a nagypapa dohányszagú kardigánja mások számára csak egy szemétre való kacat. Mégsem válunk meg ezektől a daraboktól, mert emlékezet, mert ő hordta, mert mindig rajta volt, mert ott van benne az illata, hozzá tartozott.

Ebből készült mackó igazi különlegesség lesz, de neked valódi kincs. Megismételhetetlen, és pótolhatatlan. Pontosan ezért, minden darabját a lehető legnagyobb gondoskodással készítem neked kézzel varrva. 

Mielőtt kiválasztanád az Emlékmackódat…

Egy Emlékmackó kinézetét többféle tényező befolyásolja, amelyeket figyelembe kell venned a választás előtt:

EGY RUHA LEGYEN VAGY TÖBB?

 • Egyetlen ruhadarabból is igazán kedves mackót lehet varázsolni, de nem probléma, ha nem tudsz választani. A textileket remekül lehet kombinálni, így pl. más színű lehet a pofija és a tappancsa.

SZÍN:

 • Olyan ruhadarabokat válassz, amelyek színei inkább világosabb tónusúak! Gondolj arra, hogy a mackó arca is ezekből fog készülni! Ha azt szeretnéd, hogy az Emlékmackód rád tudjon nézni a csillogó szemecskéivel, akkor jól láthatóvá kell tennünk az egész arcát. Ez pedig világos színű mackóbundával tudjuk elérni.
 • Ha több ruhadarabot szeretnél választani, ügyelj arra, hogy ezek színei egymással harmonizálóak legyenek!

MILYEN RUHÁKAT VÁLASSZAK?

Fentebb már írtam, milyen ruhákból készülhet Emlékmackó, de most nézzük, hogyan válaszd ki a megfelelőt!

 • Ne legyen a ruha anyaga nagyon elhasznált, elvékonyodott, szakadt, vagy foltos!
 • Fontos az anyag vastagsága is! Pl. egy kabátból nehezen lehet egy apró mackót készíteni, de egy nagyobb méretű mackó lehet, hogy csinos lesz belőle!
 • A ruhadarabok összeválogatásánál figyelj arra, hogy nagyjából hasonló alapanyagok legyenek! Pl. egy vastag, kötött pulóvert egy vékony pólóval nehéz összekombinálni.
 • Fontos, hogy olyan ruhadarabokat válassz, amelyek nem nyúlnak, megtartják a formájukat! A nagyon rugalmas és vékony textilek nem feltétlenül mutatnak jól egy mackón, mert deformálódnak a testrészei.

MINTÁK

 • Arra is érdemes figyelned, hogy a ruhadarabok mintái igazodjanak a majdani Emlékmackó méretéhez! Tudom, hogy ezt most nehéz elképzelned, de gondolj arra, hogy egy nagykockás minta mennyire elnyomná és lényegében láthatatlanná tenné a mackó arcát és tekintetét.
 • Ne válassz óriási virágmintát, széles csíkozású, méretes pöttyözésű vagy nagykockás textileket!
 • Csinosabb lesz az Emlékmackód, ha kicsi, vagy egészen apró mintájú textileket használunk, de az egyszínű ruhadarabok is tökéletesek lesznek!

Mindennél fontosabb, hogy olyan ruhadarabokat válassz, amelyek emlékeztetni fognak téged arra a személyre, eseményre, fontos pillanatra aki/ami szívednek a legfontosabb!

Legyen a te Emlékmackód olyan, amire ha ránézel, tudod, hogy veled van, emlékeztet valami szépre, csodára, hiszen ez a legnagyobb mackóvarázslat a világon!

MILYEN EMLÉKMACKÓK KÖZÜL VÁLASZTHATSZ?

Egy Emlékmackó rendkívüli figura, ezért különleges technikákkal készül. Ez lehetővé teszi, hogy változatos méretű és kinézetű Emlékmackók közül válogathass, és kiválaszd azt, amelyik neked a legjobban tetszik. 

RÖGZÍTETT VÉGTAGÚ EMLÉKMACKÓK

Ezek a mackók nem tudnak mozogni, de mosolyogva fognak üldögélni nálad, hogy megvígasztaljon és felvidítson téged minden nap.

Ha több ruhadarabot válogattál össze, vagy éppen nem tudsz dönteni, tökéletes választás lesz számodra egy ilyen Emlékmackó.

Ezekben a mackókban nincs különleges fémalkatrész, így könnyedén tisztíthatóak. Ölelgethető és szeretgethető mackók ezek, amelyekből tökéletes alvótárs is válhat, de akár gyerekek kedvenc pajtása is lehet.

Több méretből választhatsz!

MOZGATHATÓ EMLÉKMACKÓK

Ha a hagyományosabb mackóformákat kedveled, és inkább választanál olyan Emlékmackót, ami klasszikus mackóként őrzi az emlékeidet, válassz a mozgatható figurák közül!

Ezeknek a mackóknak elforgatható a fejük és a végtagjaik is mozgathatóak. Tudnak ülni, állni. Megölelheted és veled lehet bármikor.

A mackók beépített, fémizületes mozgató elemekkel készülnek. Minőségi és időtálló mackókat készítek neked, hogy sokáig és méltóképpen őrizhessék emlékeidet!

Válaszd ki a számodra tökéletes méretű Emlékmackót!

Hogyan lehet saját Emlékmackód?

 

 1. Válaszd ki a számodra legkedvesebb mackót, tedd kosárba és vidd végig a megrendelésed! Ha különleges elképzelésed van, vedd fel velem a kapcsolatot és írd meg nekem az elképzeléseidet és elérhetőségeidet a lenti üzenetküldő felületen, vagy a szilvi@emlekmacko.hu címre!
 2. A ruhából készült Emlékmackók több méretben és verzióban készülnek. A mackó méretét természetesen te is megválaszthatod, de nagyban befolyásolja a kiválasztott ruhák mintája és mennyisége. Segítek neked a választásban, és legmegfelelőbb méretet és formát fogom javasolni.
 3. Válaszd ki és készítsd össze azokat a ruhákat, amiből a mackó fog készülni! A csomagot futár veszi át tőled előre egyeztetett időpontban és helyen. Neked nem kell sehova menned vele. Ha jobban szeretnéd, személyesen is elhozhatod (Budapest, XIII. kerület)
 4. A ruhák megérkezése után egyeztetetek veled a részletekről szóban.
 5. Az elkészítés folyamán végig kapcsolatban leszünk, így lesz beleszólásod, ha valamit máshogy szeretnél megjeleníteni.
  Hiszen ettől lesz tökéletesen személyes ajándék.
 6. A mackód kb. két hét alatt készül el.
 7. Örüljetek közösen, de ne lepődj meg, ha néhány örömkönny is elcsöppen!

VÁROM A JELENTKEZÉSEDET, HOGY ELKÉSZÍTHESSEM A SZÁMODRA LEGKEDVESEBB EMLÉKMACKÓT!

Jelentkezés Ruhából Emlékmackót
Töltsd ki az űrlapot és felveszem Veled a kapcsolatot!
Szeretnék segíteni neked, hogy tökéletes legyen a meglepetés! Ha különleges eseményre készülve választottál az Emlékmackó kínálatából, kérlek, írd meg nekem dátumot, amikorra szeretnéd megkapni a csomagot!
Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0