fbpx
Mackómesék

Mackók karantén idején

Mackóknak sosem volt még fontosabb feladata, mint most, a koronavírus idején.

 

A média minden szegletéből szüntelenül figyelmeztetnek, hogy távolságot kell tartanunk embertársainkkal, a baráti és családi összejöveteleket minimális mértékűre kell csökkentenünk. Persze mindezzel védjük magunkat és a környezetünket az esetleges vírusfertőzéstől.

De mi a helyzet a lelkünkkel?

Az emberek többsége hónapok óta elszeparáltan létezik, mint a téli álmomban szendergő barna mackó, aki várja a tavaszodást, feltéve a kérdést sokadszorra is: „Mikor lesz már ennek vége?”. A bizonytalanságot, a kiszámíthatatlanságot, a határidőtlenséget nehezen lehet hozdozni és kezelni. Nincs olyan ember, akinek az életét valamilyen szinten ne változtatta volna meg a vírushelyzet. Közben egyre csak növekszik bennünk a feszültség, a tehetetlenség és a kilátástalanság érzése. Pedig most igazán a pozitív gondolkodást kellene előtérbe helyeznünk, és a jó dolgokra koncentrálnunk. 

Mit tehetünk ebben a helyzetben? Hívjuk segítségül legkedvesebb mackónkat!

Sokunknak kedvenc mackónk a gyermekkort és a biztonnságot jelenti. Egy mackóölelés pillanatában megszűnik a gond, a bánat, eltűnnek a borongós és nehézkes hétköznapok, helyükre vidámság és mosoly kerül.

A begubózás, a korlátozó elszigetelődés sebeit gyógyítani kell!  A mackók ezt is tudják.  

A holland pszichológus, Patrick Luyten szerint igenis hatékony gyógyírként hat a lelkünkre, ha kedvenc mackóink ölelgetése közben alszunk el. Az alvótárs mackóknak minden eddiginél nagyobb jelentősége van, mint valaha. Növeli bennünk a biztonságérzetet, a kiegyensúlyozottságot, és nem utolsó sorban hangulatunkra is jótékony hatással lesz! 

Ebből a szempontból tekintve az sem lényeges, hogy ki hány éves. A mackóbarátságok amúgy is kortalanok, de most aztán teljesen mindegy, hogy valaki kisgyermek, nagyobb gyermek, vagy régebb óta gyermek. A mackók szeretetéből nem lehet kinőni, és ezekben a furcsa időszakokban nem is szabad félretennünk kedvencünket! 

Sokunknak kedvenc mackónk a gyermekkort és a biztonnságot jelenti. Egy mackóölelés pillanatában megszűnik a gond, a bánat, eltűnnek a borongós és nehézkes hétköznapok, helyükre vidámság és mosoly kerül.

Szeressétek hát mackóitokat, és ők meggyógyítják lelketeket!

 Ne dőlj be azoknak, akik a mackókat gyerekesnek, vagy bugyutának tartják!

Legyél büszke arra, hogy tudsz szeretni, és képes vagy értékelni gyermekkorod apróságait és élményeit! 

Szívesen örökbefogadnál egy Emlékmackót?

Kattints a gombra!

Iratkozz fel az Emlékmackó hírek értesítőjére

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0